İstanbullu iki kat daha pis su içiyor! İSKİ raporları gerçeği ortaya çıkardı

Gündem (Haber7) - haber7.com | 17.01.2025 - 17:47, Güncelleme: 17.01.2025 - 17:47 231 kez okundu.
 

İstanbullu iki kat daha pis su içiyor! İSKİ raporları gerçeği ortaya çıkardı

İstanbul'un içme sularına lağım suyu karıştığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, İSKİ raporlarında tespit edilen İstanbul'un su bulanıklığı seviyesindeki artış vatandaşları tedirgin etti.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Melen Havzası’nın bakımından sorumlu İSKİ’ye seslenerek “İstanbulluların içtiği suya lağım suları karışıyor” sözlerine İSKİ'den yalanlama gelirken, İstanbul'un içme sularıyla ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı. İstanbul'un içme suyunun geçtiğimiz yıla oranla neredeyse iki kat daha bulanık olduğu belirlendi. İSKİ RAPORLARINDA GÖRÜLDÜ İSKİ'nin internet sitesinde her ay periyodik olarak yayınlanan içme suyu kalitesi analizlerinde dikkat çeken bir detay tespit edildi. İstanbullulara, gelişen teknoloji ve yatırımlarla birlikte daha kaliteli ve temiz su sağlanması gereken İSKİ'nin, daha bulanık su ulaştırdığı ortaya çıktı. İSKİ'nin web sitesinde aylık olarak yayınlanan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu'na göre 2023 yılı ocak ayında İstanbul'a su sağlayan barajlardaki su bulanıklığı seviyesinin neredeyse iki kat arttığı, İstanbul halkının geçtiğimiz yıla göre iki kat daha bulanık su içtiği belirlendi.  BULANIKLIK SEVİYESİ 10'LU SEVİYELERDEN 30'LU SEVİYELERE ÇIKTI İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu'nda Ömerli Barajı'nın 2023 yılı ocak ayındaki su bulanıklık seviyesi 0,14 iken 2024 Aralık ayı raporunda ise Ömerli Barajı'ndaki su bulanıklık seviyesinin 0,30 seviyesine yükseldiği görüldü.    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu Ocak 2023 İstanbul'daki diğer barajlardaki bulanıklık seviyesi ise şu şekilde; Elmalı Barajı 0,13'ten 0,26'ya çıktı Taşoluk Barajı 0,21'den 0,48'e çıktı Kağıthane Barajı 0,13'ten 0,19'a çıktı İkitelli Barajı 0,24'ten 0,27'ye çıktı Cumhuriyet Barajı 0,12'den 0,13'e çıktı Büyükçekmece Barajı 0,23'ten 0,18'düştü     İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu Aralık 2024 Çıkan değerler İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'e uygun olarak "1" seviyesinin altında olsa da yıllar içinde göze çarpan yükseliş bu konuda açıkça kaygı verici durumu ortaya koyuyor. SULAR İMAMOĞLU ÖNCESİ ÇOK DAHA TEMİZDİ Diğer taraftan İSKİ raporlarında, İstanbul barajlarındaki içme sularının geçtiğimiz yıllarda çok daha temiz olduğu da tespit edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevi devralmadan önceki yılda suların bulanıklık oranlarının bugüne göre daha düşük oranlarda olduğu görüldü.             İstanbul Su Kalitesi Raporu Ocak 2018 2018 yılı Ocak ayı İstanbul Su Kalitesi Raporu'nda Büyükçekmece'deki bulanıklık oranının 0,17, İkitelli'de 0,19, Kağıthane'de 0,12, Ömerli'de 0,17, Cumhuriyet'te 0,14, Toşoluk'ta ise 0,17 seviyesinde olduğu belirlendi. 
İstanbul'un içme sularına lağım suyu karıştığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, İSKİ raporlarında tespit edilen İstanbul'un su bulanıklığı seviyesindeki artış vatandaşları tedirgin etti.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Melen Havzası’nın bakımından sorumlu İSKİ’ye seslenerek “İstanbulluların içtiği suya lağım suları karışıyor” sözlerine İSKİ'den yalanlama gelirken, İstanbul'un içme sularıyla ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı. İstanbul'un içme suyunun geçtiğimiz yıla oranla neredeyse iki kat daha bulanık olduğu belirlendi.

İSKİ RAPORLARINDA GÖRÜLDÜ

İSKİ'nin internet sitesinde her ay periyodik olarak yayınlanan içme suyu kalitesi analizlerinde dikkat çeken bir detay tespit edildi. İstanbullulara, gelişen teknoloji ve yatırımlarla birlikte daha kaliteli ve temiz su sağlanması gereken İSKİ'nin, daha bulanık su ulaştırdığı ortaya çıktı.

İSKİ'nin web sitesinde aylık olarak yayınlanan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu'na göre 2023 yılı ocak ayında İstanbul'a su sağlayan barajlardaki su bulanıklığı seviyesinin neredeyse iki kat arttığı, İstanbul halkının geçtiğimiz yıla göre iki kat daha bulanık su içtiği belirlendi. 

BULANIKLIK SEVİYESİ 10'LU SEVİYELERDEN 30'LU SEVİYELERE ÇIKTI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu'nda Ömerli Barajı'nın 2023 yılı ocak ayındaki su bulanıklık seviyesi 0,14 iken 2024 Aralık ayı raporunda ise Ömerli Barajı'ndaki su bulanıklık seviyesinin 0,30 seviyesine yükseldiği görüldü. 


  İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu Ocak 2023

İstanbul'daki diğer barajlardaki bulanıklık seviyesi ise şu şekilde;

  • Elmalı Barajı 0,13'ten 0,26'ya çıktı
  • Taşoluk Barajı 0,21'den 0,48'e çıktı
  • Kağıthane Barajı 0,13'ten 0,19'a çıktı
  • İkitelli Barajı 0,24'ten 0,27'ye çıktı
  • Cumhuriyet Barajı 0,12'den 0,13'e çıktı
  • Büyükçekmece Barajı 0,23'ten 0,18'düştü


    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İçme Suyu Arıtma tesisleri Aylık Ortalama Analiz Raporu Aralık 2024

Çıkan değerler İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'e uygun olarak "1" seviyesinin altında olsa da yıllar içinde göze çarpan yükseliş bu konuda açıkça kaygı verici durumu ortaya koyuyor.

SULAR İMAMOĞLU ÖNCESİ ÇOK DAHA TEMİZDİ

Diğer taraftan İSKİ raporlarında, İstanbul barajlarındaki içme sularının geçtiğimiz yıllarda çok daha temiz olduğu da tespit edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevi devralmadan önceki yılda suların bulanıklık oranlarının bugüne göre daha düşük oranlarda olduğu görüldü.


            İstanbul Su Kalitesi Raporu Ocak 2018

2018 yılı Ocak ayı İstanbul Su Kalitesi Raporu'nda Büyükçekmece'deki bulanıklık oranının 0,17, İkitelli'de 0,19, Kağıthane'de 0,12, Ömerli'de 0,17, Cumhuriyet'te 0,14, Toşoluk'ta ise 0,17 seviyesinde olduğu belirlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 24saathaber.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi