Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dokuz gün tatil kararı alındığını açıkladı fakat bu iş memur ve turizmciler dışında kimseyi memnun etmedi çünkü kimsenin böyle bir beklentisi yoktu.
İşin ilginç tarafı Cumhurbaşkanımızın tatil duyurusunu müjde gibi verdiği toplantıda bazıları bu karardan rahatsız olmuş olacak ki, Cumhurbaşkanımız “Neden sevinmiyorsunuz?” diye isim isim saydı ve sordu.
Sayın Cumhurbaşkanım neden sevinmedikleri ortada değil mi? Demek ki sevinecekleri bir karar değil bu dokuz gün tatil kararı. Bu ölçüp biçilmeden alınan ve maalesef kamu çalışanları ve turizmciler hariç kimseyi memnun etmeyecek bir karar.
Cumhurbaşkanımız bu kararı nasıl ve neden aldı merak ediyoruz. Bunu istişare ile almış olsa ilgili kurum başkanları ve paydaşları hem şaşırıp hem de üzülmezdi.
O zaman ne olmuş olabilir? Acaba Turizm Bakanı gelip “Üç gün de idari tatil olursa turizm canlanır.” dedi de cumhurbaşkanımız bu kararı öyle mi aldı ya da Cumhurbaşkanımıza bu tatil kararından herkesin mutlu olacağı mı söylendi?
Hadi diyelim ki böyle bir karar alınacak, bu kararı hiç olmazsa bir hafta önce almak gerekmez miydi? Tatile çıkacakların tamamının şahsi araçları yok. Kayda değer sayıda insan toplu ulaşım kullanıyor.
Bayram yoğunluğundan dolayı millet biletlerini gidiş dönüş olarak erkenden aldı. Şimdi tatil uzadı, masraf edip memleketine giden insanların kimisi biletini tehir ettirebilirken kimisi de ettiremiyor. Böyle planlama olur mu? Bu ülkede sadece kamu çalışanları ve turizmciler mi var?
Ülkemizin kalkınması ve büyümesi için çalışıp üretmesi gerektiği aşikarken, neden her fırsatta tatilleri uzatıyoruz? Biz karpuz muyuz ki yatarak büyüyeceğiz? Sene içinde zaten yeterince resmi tatil yok mu ki üç günde idari tatil kararı alınıyor?
Daha önce küçük büyüğe yuvarlatılıp bayram tatillerinin birleştirildiği olmuştu fakat o zaman beklenti oluşmuştu ve ülke olarak durumumuz üretmeye bu kadar muhtaç değildi.
Sayın Cumhurbaşkanım bu kararı alırken fikir danıştığınız insana ya da insanlara lütfen bir daha bir şey danışmayın çünkü bu insanlar toplumun derdinin ve beklentilerinin ne olduğunu öngöremiyorlar.
Bu işin olumsuz birçok yönü var. Hastaneler ve doktorlar yetersiz geldiği için millet sağlık hizmetine ulaşamamaktan dert yanıp feryat ediyordu. Dokuz gün tatil dönüşü daha da sıkışıklık olmayacak mı?
Hastalara çok uzun randevular veriliyordu. Hastanelerden randevu almak bu kadar zorken, alınmış bütün randevular iptal olacak. Yazık değil mi zar zor randevu alabilmiş bu insanlara? Bu karar alınırken bunlar hiç düşünülmüyor mu?
Türkiye’de, “Saldım çayıra Allah kayıra!” şeklinde yönetim bitti. Artık ülkemiz bir düzen, bir nizam üzere yönetiliyor diye övünürken bu kararı nasıl
izah edeceğiz. Allah rızası için böyle bir karar alınacağı zaman önü arkası iyi hesaplansın.